Засуджені за державну зраду жителі Сумської області дали згоду на обмін у Росію

Про це йдеться на новоствореному сайті державного проєкту “Хочу к своим“, – пише на своїй сторінці у Фейсбуці представниця Нацради з питань телебачення і радіомовлення у Сумській області Лариса Якубенко

Хто ж із жителів Сумщини хоче “до своїх”?

Таких із Сумської області поки четверо – засуджених російських агентів, зрадників і колаборантів, які співпрацювали або допомагали російським окупаційним силам у війні проти України та погодилися на обмін.

▪️ Юрій Виходцев з травня по липень 2022 року передавав інформацію представнику ФСБ про розташування військової техніки та особового складу ЗСУ на території Шосткинського району Сумської області. Термін ув’язнення – 15 років.

▪️ Олексій Киншаков отримав за вироком суду 15 років за передачу фото та відеоматеріали про рух військової техніки, особового складу та місць їх дислокації ЗСУ на території міста Шостка та Шосткинського району Сумської області.

▪️ Іван Лисенко, перетинаючи кордон між Україною та рф задля отримання пенсійних виплат на території рф, на пункті пропуску “Колотилівка” надавав представникам ФСБ інформацію про місця розташування блок-постів ЗСУ, про місця розташування військової техніки ЗСУ на території села Покровка Сумської області (термін ув”язнення – 10 років).

▪️ Геннадій Попсуй 25.02.2022 року, будучи жителем міста Ромни та знаючи всі можливі автошляхи, зустрів колону росіян та провів 128 одиниць ворожої техніки повз підрозділів Сил оборони ЗСУ, тим самим надавши допомогу просунутися вглиб території України.

Крім того, надавав координати із позначенням на карті про місця блокпостів, місця розташування, місця дислокації підрозділів Сил оборони ЗСУ. на території міста Ромни. За місцем свого мешкання зберігав 202 патрони калібру 5,45*39 мм, які придатні до стрільби з АК-74, АКС-74У, ручних кулеметів РПК-74 та їх модифікацій. Вирок суду – 15 років.

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, завдяки опції на сайті проєкту “згода на обмін”, засуджені колаборанти та зрадники зможуть дати згоду, аби їх обміняли на українців, які перебувають у російському полоні.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *