На Сумщині понад 120 любителів «руського міра» та прокремлівських пропагандистів притягнуто до кримінальної відповідальності

За матеріалами СБУ на Сумщині понад 120 любителів «руського міра» та прокремлівських пропагандистів притягнуто до кримінальної відповідальності

Співробітники Служби безпеки не тільки беруть безпосередню участь у бойових діях на передовій та ефективно працюють у ворожому тилу, а й захищають державну безпеку всередині країни.

З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, окрім затримання зрадників та колаборантів, СБУ на Сумщині викрила понад 120 прибічників та пропагандистів рашизму, які виправдовували агресію проти нашої держави, закликали до приєднання до рф, вихваляли окупантів.

Серед прихильників загарбників – громадяни України, а також росії (мають посвідку на проживання у нашій державі), переважна більшість яких є користувачами проросійських соцмереж.

Непоодинокі випадки, коли саме в соцмережах відбувається вербування громадян ворожими спецслужбами, які «полюють» на таких осіб в інтернет-просторі. Саме так була завербована фсб рф мешканка Охтирки, яка згодом залучила до роботи на окупантів ще й свого чоловіка. Обох затримала СБУ на початку липня ц.р. (більш детально тут: surl.li/xawerz).

Днями слідчі Служби повідомили про підозру черговим прибічникам агресії проти України.

Серед них – мешканка Сумського району, уроженка Омської області, яка у ворожій мережі «одноклассники» активно поширювала антиукраїнський контент. Серед публікацій – вірші-оплакування російських «героїв», наративи про «звільнення» Маріуполя рашистами та підтримування страти полонених українських захисників, а також (як без них!) тексти із «скрєпними» закликами: «За Россию, за дедов, за Донбасс!»

Також отримала підозру жителька Шостки, уроженка Пермі, яка у цій же рашистській соцмережі поширювала матеріал з вихвалянням «подвигів» «наших парней на СВО», підтримуванням дій путінського режиму тощо.

Згідно з висновками експертиз дії обох зловмисниць підпадають під санкції ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

Невдовзі планується скерування слідчими обвинувальних актів щодо обох прибічниць «руського міра» до суду. Їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *