Правоохоронці Сумщини викрили 4 осіб, які організували схему переправлення військовозобов’язаних за межі України

На зображенні може бути: 7 людей та текст

За процесуального керівництва Сумської окружної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом особам, які за попередньою змовою організували незаконне переправлення ухилянтів через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, 57-річний житель м. Лебедин Сумського району на період дії правового режиму воєнного стану організував схему переправлення військовозобов’язаних за кордон, залучивши до протиправної діяльності двох жителів Сумщини та іще одного чоловіка з м. Києва.

На зображенні може бути: 2 людини та текст

Зокрема, учасники групи підшукували бажаючихвиїхати за межі України, супроводжували їх до визначеного місця, забезпечували житлом та переправляли на територію Угорщини поза встановленими пунктами пропуску.У такий спосіб підозрювані переправили 4 осіб за межі країни. Більш того, вони вже організували всі умови для перетину державного кордону п’ятому ухилянту, однак їх дії були припинені правоохоронцями 25 липня 2024 року.З кожного бажаючого виїхати за межі держави підозрювані отримували від 5 тис. доларів США до 12 тис. доларів США.

На зображенні може бути: 2 людини та текст

Під час затримання у фігурантів кримінального провадження проведено 14 обшуків, під час яких виявлено та вилучено мобільні телефони, 16 тис. 800 доларів США, 2 автомобілі, 3 штик-ножі, предмет,схожий на пістолет, 8 набоїв до нього та предмет,схожий на саморобну рушницю.Трьом підозрюваним вже обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю звільнення під заставу в розмірі 242 тис. грн, 211 тис. грн та 154 тис грн відповідно. Їх третій спільник перебуває під домашнім арештом.

На зображенні може бути: 2 людини та текст

Також перевіряється причетність інших осіб до вказаного злочину.Досудове розслідування здійснюються слідчими Слідчого управління у взаємодії зі співробітниками Управління міграційної поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Пресслужба обласної прокуратури

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *