На Сумщині на землях лісового фонду ДП «Ліси України» з’явилися незаконні багатоквартирні будинки

Квартири на землях лісового фонду: ДП «Ліси України» звернулося до прокуратури.

У спадок від лісгоспів ДП «Ліси України» дісталися сотні проблемних земельних питань. Зокрема, це захоплення територій державного лісфонду та нецільове використання ділянок, які надавалися лісгоспами у тимчасове користування. Ми працюємо спільно з прокуратурою та правоохоронними органами. Через суди державі повернуто десятки об’єктів.

Одна з показових історій сталася на Сумщині. На території Сумського лісового господарства ще з радянських часів розміщувалося декілька баз відпочинку. Власники змінювалися, і врешті-решт майно опинилося в приватних руках. Нові господарі почали реконструкцію занедбаних старих корпусів, і з часом у будівлях з’явилися мешканці. Як згодом з’ясувала служба безпеки ДП «Ліси України», будинки перетворили на житлові — на сайтах нерухомості у новому ЖК активно продаються квартири.

На якій підставі ділянки, призначені для рекреації, почали використовувати під житлову забудову ДП «Ліси України» такого дозволу не надавало.

Всі матеріали передані в правоохоронні органи. До справи вже залучена обласна прокуратура. Очікуємо на висновки правоохоронців, повідомили у Північному лісовому офісі.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *