До 2 років позбавлення волі засуджено чоловіка за домашнє насильство, за грати він відправився із зали суду

Прокурором Окружної прокуратури міста Суми підтримано публічне обвинувачення стосовно 40-річного чоловіка, який систематично вчиняв домашнє насильство стосовно колишньої співмешканки та її малолітньої доньки.

У ході слідства встановлено та доведено в суді, що попри те, що чоловік вже не проживає в одному помешканні зі своєю колишньою співмешканкою, він періодично приходить до неї додому в стані алкогольного сп’яніння, вибиває двері, влаштовує сварки, погрожує фізичною розправою, штовхає тощо. Усі ці дії відбуваються в присутності 12-річної доньки жінки.

На обвинуваченого правоохоронці неодноразово складали адміністративні протоколи за насильство в сім’ї, більш того, він вже отримував заборонний припис щодо жінки, а також у квітні 2024 року був засуджений до 2 років пробаційного нагляду.

Не зважаючи на це, він продовжував вчиняти домашнє насильство.

За вироком суду, приєднавши невідбуту частину покарання, обвинуваченого засуджено до позбавлення волі строком на два роки (ст. 126-1 КК України). Водночас йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та взято під варту з зали суду.

Пресслужба обласної прокуратури

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *