Чоловіку, що “вирішував” проблеми з ВЛК в Охтирці, присудили штраф – 85000 грн

На Охтирщині перед судом постане чоловік, який підбурював призовників до надання неправомірної вигоди посадовим особам

В Охтирці судили чоловіка, який підбурював призовників до надання хабаря посадовим особам

Охтирський міськрайонний суд 9 вересня 2024 року затвердив угоду про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченим за ч. 4 ст. 27 ч. 1 ст. 369 КК України.

Обвинуваченому призначили покарання у виді штрафу у розмірі 5000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 85000 (вісімдесят п`ять тисяч) грн.

Нагадаємо, протиправну діяльність обвинуваченого було викрито слідчими Охтирського районного відділу поліції ГУНП в Сумській області у взаємодії з Управлінням стратегічних розслідувань в Сумській області.

40-річний мешканець Чернігівської області підбурював мешканця Охтирки призовного віку до надання неправомірної вигоди посадовим особам Охтирської військово-лікарської комісії для виготовлення відповідних документів для отримання інвалідності, що в подальшому стануть підставою для уникнення мобілізації.

Після прийняття обіцянки одержання неправомірної вигоди у вигляді грошових коштів у розмірі 2000 доларів США для себе та третьої особи, обвинувачений під час зустрічі з потерпілим отримав обумовлені домовленістю грошові кошти. Після чого одразу був затриманий правоохоронцями в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

okhtyrka.net

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *