Засуджено трьох молодиків, які ошукали 28 довірливих громадян за схемою «ваш родич потрапив у ДТП»

Прокурором Окружної прокуратури міста Суми підтримано публічне обвинувачення стосовно трьох молодиків, які ошукували довірливих громадян за схемою «ваш родич потрапив у ДТП».

У ході слідства встановлено та доведено в суді, що обвинувачені за попередньою змовою, або ж окремо, розподіливши між собою ролі, телефонували переважно особам похилого віку та, видаючи себе за родича потерпілого, повідомляли, що він збив на авто людину. Відтак за непритягнення до відповідальності, або ж на лікування потерпілого, необхідно зібрати та передати кошти. Налякані пенсіонери віддавали всі свої заощадження, а це від 5 тис. грн до 713 тис. грн.Усього встановлено 28 потерпілих, у яких обвинувачені разом чи окремо в 2019 році шахрайським шляхом виманили близько 2,4 млн грн.

Більш того, один із обвинувачених причетний до розбійного нападу. Встановлено, що коли він після домовленості прийшов до потерпілого додому за грошима, той засумнівався, що чоловік правоохоронець та попросив показати документи. Обвинувачений ударив потерпілого в обличчя та відібрав 8 тис. 974 грн.

У суді обвинувачені, яким по 24 роки, провину свою визнали, запевняли, що розкаюються.

За вироком суду причетного до розбою засуджено до 7 років 2 місяців позбавлення волі (ч. 3 ст. 15/ч. 2 ст. 190, ч. 2 та ч. 3 ст. 190, ч. 3 ст. 187 КК України) Його спільників засуджено до 5 років 4 місяців позбавлення волі (ч. ч. 2, 3, 4 ст. 190 КК України).

Пресслужба обласної прокуратури

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *