У Сумах затримали чоловіка, який на замовлення підпалив автомобіль військових

На зображенні може бути: 3 людини, швидка допомога та текст

Сумська обласна прокуратура у співпраці з СБУ та поліцією викрили сумчанина, який на замовлення підпалив автомобіль військовослужбовців.

Йому повідомлено про підозру за фактом перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, а також умисному знищенні майна шляхом підпалу (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 194 КК України).

За даними слідства, 44-річний чоловік під час пошуку роботи в Telegram погодився на пропозицію замовника за грошову винагороду здійснювати підпали військових авто.

На виконання цього завдання підозрюваний вночі 2 жовтня 2024 року, використовуючи легкозаймисту суміш, підпалив автомобіль військовослужбовця ЗСУ, який був припаркований у дворі багатоповерхівки в м. Суми. Авто вигоріло вщент, також вогонь перекинувся на сусідні транспортні засоби, відтак пошкоджено іще дві автівки цивільних.

За результатом комплексу оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили особу підпалювача та затримали його в порядку ст. 208 КПК України.

За клопотанням слідчого та прокурора рішенням суду 5 жовтня 2024 року підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Служби безпеки України в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *