У Сумах затримали чергового агента рф, який шпигував за військовими, задіяними в Курській операції

На зображенні може бути: 3 людини та текст

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури повідомлено про підозру 22-річному юнакові за фактом вчинення державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За результатом безпекових заходів, які були проведені СБУ з 5 по 7 жовтня 2024 року, затримано чергового агента, який співпрацював із ворогом.

За даними слідства, уродженець Херсонщини приїхав у м. Суми, де на виконання завдання співробітника спецслужби росії збирав розвіддані про місця розташування військових, задіяних у Курській операції, сумських правоохоронців, а також військової техніки в місті.

Узагальнену інформацію разом із відмітками в «Google Maps» молодик надсилав своєму куратору за допомогою одного з месенджерів.

Встановлено, що співробітники фсб завербували підозрюваного у серпні 2024 року, коли він шукав швидкого заробітку в соцмережах.

На даний час за клопотанням слідчого та прокурора рішенням суду підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Пресслужба обласної прокуратури

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *