На Сумщині заочно повідомили про підозру депутату, який втік до РФ та закликає захоплювати українські території

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру депутату за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

За даними слідства, у 2020 році підозрюваний був обраний депутатом від на даний час забороненої політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» до Шосткинської міської ради.

З початку війни у 2022 році він незаконно виїхав до Росії, де на даний час і проживає. Перебуваючи на території ворога, обранець розпочав активну антиукраїнську діяльність, поширюючи в заборонених соцмережах проросійські наративи.

Зокрема, підозрюваний підписав звернення до президента Росії, в якому закликає захопити та зачистити територію Харківщини, щоб відсунути фронт та захистити Бєлгородську область від обстрілів.

Згідно з висновками лінгвістичної експертизи, контент, створений та поширений втікачем, містить заклики до порушення територіальної цілісності нашої держави.

Оскільки зловмисник переховується від слідства, його оголошено в розшук.

Спеціальне досудове розслідування здійснюється слідчими Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *