Молочна кухня в Сумах закрита до 28-го лютого, далі її долю ще не вирішили. Журналісти дізнавались, що про закриття закладу думають ті, хто нею користувались та чи потрібна вона на думку лікарів.

Валентина має двох дітей. Продукцією молочної кухні почала годувати старшого сина з 2017-го року. І користувалась нею до закриття у березні цього року. Молодший син Валентини страви з молочної кухні так і не скуштував.

“Нам дуже подобалось, що кожен день була свіжа продукція. І малюку подобалося, і мама не парилась. Ми починали з творожку, потім додався кефір, молочко. Ми виходили на суму 400 гривень: 2 молока, кефір, творожок. Якщо ходити по магазинам, воно буде дорожче і не та якість”, – розповідає Валентина Манжос, яка користувалась молочною кухнею.

За словами ще одного споживача закладу, Василя Тарасенка, на молочній кухні купувати продукцію дуже вигідно. І дитина могла харчуватись тим, що призначав лікар.

“Дитина з великим задоволенням це все їла. Біжить до цієї кухні і розповідає: “Баба, дєд, творожок або кефір!” По всіх райцентрах, кругом все це працює. А в обласному центрі не працює”, – говорить пан Василь.

Зараз приміщення молочної кухні, що на Супруна, відкрите. Тут є частина працівників, але продукцію не виготовляють з березня.

Читати також: На Сумщині ліквідовують наслідки негоди

“Просто карантин. Всі питання, будь ласка, до адміністрації. Виробництво призупинено, люди працевлаштовані. Вони працюють в поліклініці, на замінах, зараз такий час, що є чим зайнятися”, – зазначає завідувачка молочної кухні Надія Гримайло.

Лікарка-педіатр Тетяна Шевченко вважає, що нині асортимент продуктів у супермаркетах чи спеціалізованих магазинах значно ширший, ніж на молочної кухні. І для сімей, які мають кошти купити дитяче харчування, немає потреби в пострадянській системі.

“Але на жаль багато сімей зараз не мають коштів, щоб купувати імпортне вартісне харчування. Для таких сімей молочна кухня могла б бути цілковитим спасінням, щоб діти росли здоровими та повноцінно харчувалися”, – також зазначає педіатр Тетяна Шевченко.

Журналісти звернулися до прессекретаря міської ради Ольги Семенистої з питанням про майбутнє молочної кухні. Відповідь: до завершення карантину (поки що до 28-го лютого) кухня працювати не буде. Таке рішення ухвалив виконком 17 березня цього року. Щодо роботи кухні після карантину – це вирішать пізніше залежно від “епідеміологічної та фінансової ситуації”.

suspilne

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *