На Сумщині до 3 років позбавлення волі засуджено чоловіка, який намагався підкупити співробітників поліції

Прокурорами Буринського відділу Конотопської окружної прокуратури підтримано публічне обвинувачення стосовно 36-річного чоловіка, який намагався підкупити співробітників поліції.

У ході слідства встановлено та доведено в суді, що 11 грудня 2022 року співробітники поліції в одному з сіл Буринської громади у вечірній час зупинили транспортний засіб, водій якого мав ознаки сильного алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду чоловік відмовився, натомість пропонував правоохоронцям гроші. Попередивши чоловіка про кримінальну відповідальність, співробітники поліції склали на нього адміністративний протокол.

Вже наступного дня поліціянти знову зупинили авто чоловіка. Цього разу він погодився пройти огляд за допомогою спеціального технічного засобу «Drager Alcotest», який показав 1,01 проміле. Щоб уникнути відповідальності водій, попри попередження, знову запропонував правоохоронцям неправомірну вигоду.

У суді чоловік провину свою визнав частково. Пояснив, що першого разу був дуже п’яним, відтак не пам’ятає обставини затримання. Наступного дня поїхав, щоб поговорити зі співробітниками поліції, однак його знову зупинили та зафіксували факт вживання алкоголю.

За вироком суду обвинуваченого засуджено до 3 років позбавлення волі зі штрафом у розмірі 17 тис. грн з конфіскацією майна (ч. 2 ст. 369 КК України).

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *