На Сумщині правоохоронці задокументували організовану групу осіб, які займались незаконним збутом зброї та боєприпасів

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом прокуратури завершили досудове розслідування відносно фігурантів справи. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Протиправну діяльність учасників злочинної групи припинили оперативники управління стратегічних розслідувань в Сумській області спільно з працівниками карного розшуку. Заходи з викриття проводилися спільно із співробітниками Державної прикордонної служби України за процесуального керівництва Сумської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони.

За даними слідства, підозрювані «спеціалізувалися» на незаконному зберіганні та збуті вогнепальної зброї та боєприпасів. Організатор злочинної групи – 37-річний місцевий мешканець. Він залучив до протиправної діяльності двох своїх знайомих, розподіляв обов’язки та виручені кошти, надавав вказівки та вживав заходів конспірації. В «асортименті» збувачів були гранати, пістолети Макарова, автомати Калашникова, а також набої до них.

У межах кримінального провадження правоохоронці задокументували факти продажу зброї. За силової підтримки бійців «КОРД» учасників злочинної групи було затримано під час реалізації кількох сотень набоїв. Того ж дня поліцейські провели обшуки за місцями проживання, в гаражних приміщеннях та автомобілях фігурантів, у ході яких вилучили більше тисячі набоїв різних калібрів, гранати Ф-1, ВОГ-25, грошові кошти, наркотичні речовини та компʼютерну техніку.

Наразі слідчі поліції вже скерували до суду обвинувальний акт відносно усіх учасників злочинної групи за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Організатор відповідатиме перед судом ще й за зберігання наркотичних засобів.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *