На Сумщині судитимуть неповнолітню, яка шантажувала свою однолітку, вимагаючи кошти

Ювенальними прокурорами Роменської окружної прокуратури затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 17-річної дівчини, яка вимагала кошти в своєї однолітки, погрожуючи їй.

Слідством встановлено, що обвинувачена створила в соціальній мережі акаунт під вигаданим іменем, з якого шантажувала свою знайому.

Зокрема дівчина, використовуючи здобуту про потерпілу інформацію, писала їй повідомлення та погрожувала, що оприлюднить все в соцмережах, якщо та не заплатить їй.

Користуючись психологічною перевагою, обвинуваченій вдалось настільки залякати дівчину, що попри відсутність інформації, яка могла суттєво зашкодити їй, вона упродовж двох місяців переховувала шантажистці кошти на картку.

Більш того, коли загроза розголошення відомостей вже не діяла і потерпіла відмовлялась перераховувати гроші, обвинувачена почала погрожувати вчиненням відносно неї насильницьких дій сексуального та фізичного характеру. Побоюючись за своє життя, потерпіла іще деякий час платила шантажистці.

Загалом з квітня по липень 2024 року потерпіла перерахувала на картку обвинуваченої 17 тис. 500 грн.Дії обвинуваченої кваліфіковано за ч. 4 ст. 189 (вимога передачі чужого майна з погрозою насильства над потерпілим чи його близькими родичами, розголошення відомостей, які потерпілий бажає зберегти в таємниці, вчинене в умовах воєнного стану) КК України.За скоєне їй загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування завершено слідчими Роменського районного відділу поліції ГУНП в Сумській області.

Пресслужба обласної прокуратури

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *