На Сумщині викрили шість осіб, які передавали ворогу проєкти для будівництва об’єктів у галузі видобутку нафти та газу

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури повідомлено про підозру шістьом учасникам організованої групи, які здійснювали господарську діяльність у взаємодії з державою-агресором.

За даними слідства, троє громадян України протягом 2018 – 2019 років заснували як на території України, так і на території Росії підприємства, діяльність яких була спрямована на розробку та впровадження проєктів на об’єкти державних підприємств Російської Федерації у галузі видобутку нафти та газу.

З початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну директор товариства, який перебував в Україні, видав інформаційний лист щодо припинення співпраці з російськими підприємствами, на замовлення яких виготовлялась проєктна документація.

Однак фактично працівники товариства продовжили створювати проєкти, які директор передавав російським партнерам.
Завдяки зазначеній проєктній документації введено в експлуатацію об’єкти, що забезпечують безперебійне функціонування нафтогазовидобувної та переробної галузі РФ, відтак сприяють нарощуванню військового потенціалу та підтримці збройної агресії проти України.

Нагадуємо, що директора підприємства, яке знаходиться в Україні, викрито в травні 2024 року. Наразі заочно повідомлено про підозру організаторові та співорганізаторові злочинної групи, які з ним співпрацювали з Росії. Також вручено підозри трьом жителям Сумщини, які виконували проєктувальні роботи.

На даний час двоє підозрюваних, які перебувають за кордоном, викликані на допит. У разі їх неявки буде вирішено питання щодо оголошення їх у розшук.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *