Незаконний поруб дерев майже на 2 мілн грн – судитимуть двох співробітників ДП«Охтирський лісгосп»

На зображенні може бути: 2 людини та текст

Охтирською окружною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно майстра на лісозаготівельних роботах та головного інженера дочірнього підприємства «Охтирський лісгосп», які зловживаючи службовим становищем, за попередньою змовою організували незаконну порубку дерев майже на 2 млн грн (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 та ч. 4 ст. 246 КК України).

Майстер відповідатиме ще й за легалізацію доходів (ч. 1 ст. 209 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачені, попри відсутність будь-яких дозвільних документів, наказали підлеглим у період з жовтня по листопад 2023 року здійснитипорубку дерев у лісосмузі за межами с. ЯмнеОхтирського району Сумської області. На виконання злочинної вказівки було зрубано 117 дерев порід дуб та ясен.

У відповідності до висновку експертизи розмір шкоди, завданий навколишньому природньому середовищу в результаті незаконного порубу дерев,становить 1 млн 971 тис. грн.

У подальшому з метою приховування походження незаконно вирубаної деревини майстром на лісозаготівельних роботах було укладено договір нібито для виконання робіт із очищення від дикої порослі та неякісної деревини на земельних ділянках, де було здійснено незаконний поруб. Тим самим легалізувавши деревину отриману злочинним шляхом.

Досудове розслідування завершено слідчими Охтирського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області за матеріалами Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

На зображенні може бути: вимірювальна лінійка, дерево та текст

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *