Пояснення ТЦК та СП по ситуації на брокпосту в Роменському районі

«За що я воював? За таких як ви, які ховаються від обов’язку і служби? Я теж звичайний роботяга, який пішов воювати добровольцем», – каже військовослужбовець ТЦК та СП у відео, яке поширилося в соцмережах.

Випадок стався на одному з блокпостів Роменського району Сумської області під час проведення заходів оповіщення. Водій, у якого представник ТЦК та СП на законних підставах попросив документи, виявився військовозобов’язаним і перебував у розшуку. Порушуючи законні вимоги, чоловік намагався втекти, тим самим здійснити наїзд на поліцейського. Щоб зупинити авто та убезпечити правоохоронця, представник ДФТГ, який також ніс службу на блокпосту, здійснив попереджувальні постріли у напрямку транспортного засобу. Військовослужбовці ж ТЦК та СП заходи оповіщення здійснюють без зброї.

❗️ВАЖЛИВО❗️

Інформацію щодо конфлікту розповсюдили мережею НЕ учасники події. Відтак вона може бути недостовірною, викладеною односторонньо та наповнена негативним емоційним контекстом, що вкотре дискримінує Збройні Сили України, структурним підрозділом яких є ТЦК та СП. Такі дописи часто з’являються на фоні впливу російської пропаганди і грають на руку ворогові.

Наголошуємо: не довіряйте всьому, що бачите в Інтернеті, перевіряйте інформацію із офіційних джерел, не споживайте і не поширюйте ворожі фейки.

Не дискредитуйте власні збройні сили, які стоять на захисті кожного з вас і працюють, щоб лінія фронту не опинилася на порозі вашого дому!

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *