Щодо ситуації з підвищення тарифів на пасажирські перевезення у місті Суми

Повідомляє Сумська обласна військова адміністрація

За дорученням начальника Сумської обласної військової адміністрації Володимира АРТЮХА в області активно працює комісія щодо вивчення тарифів на пасажирські перевезення в м. Суми. Про результати комісії після чергового засідання розповів перший заступник начальника Сумської ОВА Тарас САВЧЕНКО.

«За результатами роботи комісії зроблено наступні висновки. По-перше, рішення щодо скасування підняття вартості проїзду було обгрунтоване, оскільки методика розрахунку вартості тарифу була неповністю дотримана і не всі вхідні дані відповідали об’єктивним реаліям, – повідомив Тарас Савченко.

По-друге, протягом роботи комісії за результатами роботи начальника ОВА, долучення Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України вдалось пролобіювати рішення щодо розширення можливості використання гуманітарної допомоги, зокрема, автобусів, тролейбусів, які залучені як гуманітарна допомога, вони зможуть бути використані комунальними підприємствами для поліпшення перевезень в містах України, зокрема, й в місті Суми.

По-третє, Сумській міській владі наголошувалося на необхідності перегляду схеми пасажироперевезень, зокрема долучення незалежної інституції для уточнення обсягу пасажироперевезень під час воєнного стану, схеми руху маршрутних таксі і великогабаритного транспорту.

«На жаль, це не було виконано. Тому сьогодні, 21 вересня 2024 року під головуванням голови Сумської обласної державної адміністрації – начальника обласної військової адміністрації Володимира Артюха проведено чергове засідання комісії, – зазначив Тарас Савченко. – Під час засідання ще раз було поставлено у досить жорсткій формі задачі Сумській міській раді на виконання доручень щодо уточнення оцінки пасажиропотоку на основі залучення незалежних інституцій, на уточнення схеми пасажироперевезень, на збільшення залучення обсягів гуманітарної допомоги для покращення обслуговування населення».

Усі ці доручення будуть контролюватись з боку Сумської обласної військової адміністрації і в разі невиконання будуть відповідні звернення до компетентних органів.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *