Службова недбалість зі збитками в 10,6 млн грн – на Сумщині повідомлено про підозру вже колишньому працівнику агролісогосподарського підприємства

На зображенні може бути: 3 людини та текст

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Сумської обласної прокуратури повідомлено про підозру на даний час вже колишньому головному лісничому дочірнього агролісогосподарського підприємства «Недригайлівський агролісгосп», неналежне виконання службових обов’язків якого спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Слідством встановлено, що проведення суцільної рубки головного користування на площі понад 1 га однією лісосікою вимагає проведення оцінки впливу на довкілля. Щоб уникнути зазначеної процедури підозрюваний вирішив розділити ділянку площею 1,8 га на дві частини, щоб площа кожної із них не перевищувала 1 га.

При цьому він не дотримався нормативно визначеної мінімальної відстані між двома рубками. Відвівши у рубку дві ділянки із порушенням таких вимог, він склав та подав до Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства два пакети документів на кожну ділянку окремо. На підставі зазначених документів у січні 2022 року головний лісничий отримав лісорубний квиток та організував поруб дерев.

Відповідно до висновку експертів, внаслідок незаконної порубки 647 дерев навколишньому природному середовищу спричинена шкода у сумі 10 млн 642 тис. грн.

Досудове розслідування здійснюється Слідчим управлінням ГУНП в Сумській області у взаємодії з Управлінням Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба обласної прокуратури

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *