Відпочинок школярів на Сумщині: розпочав роботу 81 табір з денним перебуванням на базі закладів освіти

Як повідомили в Департаменті освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації, із 3 червня 2024 року в закладах загальної середньої та позашкільної освіти 11 територіальних громад Сумської області розпочав роботу 81 табір з денним перебуванням (78 – пришкільні на базі закладів загальної середньої освіти та 3 – профільні на базі закладів позашкільної освіти).

Відпочинковими послугами охоплено 4 789 дітей, з яких 2 591 дитина пільгових категорій.
Для дітей організовано одно- та дворазове харчування;

сплановано за всіма напрямками (національно-патріотичним, екологічним, спортивно-оздоровчим, родинно-сімейним, громадянським, моральним, художньо-естетичним, превентивним) виховну роботу; приділено увагу питанням безпеки життєдіяльності дітей, стабілізації їх психоемоційного стану, формуванню навичок поводження в надзвичайних ситуаціях, безпечної поведінки в Інтернеті, надолуженню освітніх втрат.

На організацію та проведення літньої відпочинкової кампанії в місцевих бюджетах територіальних громад Сумської області передбачено кошти в сумі 2,6 млн гривень. Усього планується робота 84 таборів, де відпочинком буде охоплено 4 969 дітей (2 771 – діти пільгових категорій).

З 21 червня розпочнуть роботу 3 табори (180 дітей) на базі закладів позашкільної освіти в Роменській міській територіальній громаді.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *