За матеріалами СБУ 5 років тюрми отримала ворожа інформаторка з м.Глухів

На зображенні може бути: 2 людини та текст

Апеляційний суд дослідив матеріали досудового розслідування та доказову базу, надану слідчими Служби безпеки стосовно співпраці мешканки прикордонного міста Глухів на Сумщині з рашистами на шкоду інтересам України.

Згідно з отриманими у ході слідства матеріалами, зловмисниця «зливала» загарбникам локації, орієнтовну кількість та наявне озброєння підрозділів ЗСУ, які залучені до оборони північних рубежів України.

Також фігурантка «звітувала» про наслідки російських обстрілів, насамперед координати зруйнованих будівель місцевої інфраструктури.

Такі відомості потрібні були окупантам для підготовки нових та коригування повторних атак із застосуванням артилерії, мінометів та дронів-камікадзе.

Зібрані у прикордонні дані фігурантка передавала через месенджер своєму родичу, який проживає в рф та співпрацює з російськими спецслужбами.

Контррозвідники СБУ затримали ворожу інформаторку у червні 2023 року на спробі передачі чергових даних про українських захисників.

Враховуючи беззаперечні докази передачі інформації про Сили оборони рашистам, апеляційний суд відмінив вирок суду першої інстанції (1 рік 2 місяці позбавлення волі) та призначив пособниці окупантів, яка визнана винною за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України, більш жорстке покарання, а саме: 5 років в’язниці.

Викрили та затримали інформаторку окупантів співробітники Управління СБ України в Сумській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *