Загинув, рятуючи товариша. В Охтирці попрощалися з Віталієм Наливайком

24 липня в Охтирці провели в останню путь солдата Віталія Наливайка, який загинув на Харківщині, рятуючи товариша. Попрощатися із загиблим воїном прийшли близько сотні людей – рідні, друзі, бойові побратими.

Як повідомив заступник начальника Охтирського районного центру комплектування Сергій Грицай, загинув стрілець-зенітник 16 липня 2024 року, виконуючи військовий обов’язок поблизу села Глибоке Харківського району.

Панахиду за загиблим захисником відслужили в Храмі Успіння Пресвятої Богородиці. Підтримати рідних прийшли його друзі, побратими — загалом близько сотні людей. Від церкви до центрального кладовища йшли пішки. Перехожі віддавали шану воїну, стаючи на коліна.

Загинув, рятуючи товариша. В Охтирці попрощалися з Віталієм Наливайком

Наливайко пішов служити в вересні 2020 року. Допомагав бойовим товаришам, розповідає командир зенітно-ракетного взводу Дмитро Канівець. Додає, планували просунути Віталія по службі — на посаду командира відділення. Не встигли.

“Він завжди допомагав. Він був в евакуаційній групі, виносив пораненого і по ним вдарив FPV-дрон”, — розповів чоловік.

Наталія Стародуб — сусідка загиблого, згадує, що Віталій з дитинства був приємним в спілкуванні, добрим та відкритим: “З дитинства мої діти з ним разом гуляли. Золота дитина, ввічлива зі всіма привітається. Сказати поганого ніхто про нього не скаже. Дуже жалко, дуже. Єдина дитина в матері”.

Загинув, рятуючи товариша. В Охтирці попрощалися з Віталієм Наливайком

Офіцер Дмитро Завалій розповідає, що з Віталієм було приємно служити, він був професіоналом своєї справи. “Він проявляв себе з кращого боку, виконував всі поставлені завдання. Співчуваю його близькими і рідним. Дуже тяжко ховати побратимів, дуже тяжко ховати своїх рідних. Особливо батькам ховати своїх дітей. Це дуже тяжка втрата для нас всіх”, — сказав чоловік.

Загинув, рятуючи товариша. В Охтирці попрощалися з Віталієм Наливайком

Поховали Віталія Наливайка на Алеї Слави. Йому назавжди залишиться 28 років.

suspilne.media

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *