Затримано подружжя, які збирали дані про розміщення військових на Сумщині та Харківщині

На зображенні може бути: 3 людини та текст

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури повідомлено про підозру 52-річній жінці за фактом вчинення державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

ЇЇ 59-річний чоловік відповідатиме за поширення інформації про розташування Збройних Сил України (ч. 2 ст. 114-2 КК України).За даними слідства, маючи проросійську позицію, жінка з початку 2024 року в одному із месенджерів погодилась на співпрацю з представником держави-агресора.

За завданням куратора вона збирала актуальну інформацію про переміщення та місця базування особового складу і техніки Збройних Сил України у Сумській та Харківській областях.У повідомленнях, які надсилала росіянину, жінка детально описувала місцевість, зазначаючи геолокацію та кількість військовослужбовців.

Більш того, після обстрілів Харківщини вона підтверджувала ураження цілей.Примітно, що більшість інформації, яку жінка відправляла окупантам, вона дізнавалась від свого чоловіка. Він систематично об’їжджав необхідну місцевість та інформував дружину про позиції наших захисників.

На даний час за клопотанням слідчого та прокурора рішенням суду підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права на заставу.Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

На зображенні може бути: 3 людини та текст

Пресслужба обласної прокуратури

На зображенні може бути: текст «← был(а) СЛУЖбА БЕЗПЕКИ УКРАїНИ были отлёты в сторону полетели Спасибо говарят на 20:03 16:39 Добрый вечер! Как Ваши дела? Вы уже вышли на работу? 19:05 Да 6:12 Прилёты были в цель? сегодня были три отлёта 14:31 12:36 я не знаю мне муж всё говарит 22:04 но OH всю информацию даёт Были сильные отлётты, OHY y меня сейчас на пенсии по он ждёт Русских 22:0%»

На зображенні може бути: текст «был(а) СЛУЖбА бЕЗПЕКИ УКРАЙНИ Здравствуйте! По возможности узнайте данные, фамилии имена, должности, номера телефонов военных Как Ваши дела? 14:12 изменено 14:12 Окей завтра зделаю 15:38 Добрый день, Как Ваши дела? Приятно слышать что Ваш муж разделяет наши взгляды! доброе утро, хто находится 新一· 11:35 Ha OH всё мне рассказывает где в военных рядом возле 11:37 очень много тоже военные A мой муж очень вас ждёт, чтобы в ступить ваши войска 11:49 11:48 На очень много военных и техники 11:50 11:50~ ✓»

На зображенні може бути: текст «1 был(а) СЛУЖБА БЕЗПЕКИ УКРАΪНИ я стараюсь не куда не выходить 12:46 я боюсь чтобы не забрали Понял. Ваша безопасность превыше всего! 12:47 в 12:47 по улице много оружия - 21:40 Принял. Спасибо! 11:34 нужна вся информация передвижении техники всу в (куда, сколько, какой вид). При возможности фото! Также важна информация дислокации всу (координаты или же адрес). При возможности также фото! Нужно ещё немного усилий и все будет хорошо! 11:38 11:40 Он боится чтобы не попасть на эсбу 15:15 15:16»

На зображенні може бути: текст

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *