У Харкові провели експертизу плавлених сирів, які продаються в магазинах. Про це повідомили в ДП “Харьківсантартметрологія”.
Виявлено наступні порушення:
Наявність сорбінової кислоти в сирах ТМ “Козуб продукт” (561,4 мг / кг) і ТМ “Порада” (1 тис. 303 мг / кг) при відсутності інформації про це консерванті на маркуванні;
Зміст немолочного жиру в сирі ТМ “Порада” (такий продукт не повинен називатися сиром);
Занижена масова частка жиру в сирі ТМ “Козуб продукт” (на етикетці заявлено 55%, а фактично виявлено – 51,7%).
На Глухівщині через нерозділене кохання повісився 20-річний хлопець
У сирах плавлених “Дружба” торгових марок “Шостка”, “Ферма”, “Білоцерківський”, “Золотий резерв”, “Комо” і “Пирятин” порушень не виявлено.
.