У Сумах в торговій мережі “Продуктова хатка” продається небезпечний фальсифікат
|Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області вже повідомляло про виявлення ковбасних виробів з невідповідністю маркування в деяких магазинах мережі «Продуктова хатка» в м. Суми.
В ході проведення відповідних заходів простежуванності звернулися із офіційним запитом до Головного управління в Хмельницькій області, щодо підтвердження функціонування підприємств по виробництву м’ясної продукції, зазначених на маркуванні.
В результаті отримали офіційне повідомлення, що ФОП Співак В.В. (адреса потужності: вул. Північна, с. Сл. Рахнівська, Дунаєвецький р-н), ФОП Розовий (пров. Франка, м. Дунаївці, Дунаєвецький р-н) як м’ясопереробні підприємства не функціонують із 2018 року. ФОП Шатурський В.Є. (вул. Франка, 32, с. Довжок, Кам’янець – Подільський р-н, Хмельницька область) не зареєстрований на території області. ФОП Катеринюк С.В. (адреса потужності: вул. Л. Українки, 11 с. Подоляни, Кам’янець – Подільський р-н) призупинив господарську діяльність з 07.11.2019.
Враховуючи вищевикладене, ковбасні вироби зазначених виробників можуть бути фальсифікованими і нести загрозу життю або здоров’ю людини, так як при здійсненні виробництва відсутній будь-який контроль щодо безпечності харчових продуктів.
Ремонт дороги на Харківській в Сумах: так буде він чи ні? [su_button url=”https://www.odindoma.sumy.ua/misto/remont-dorogi-na-harkivskij-v-sumah-tak-bude-vin-chi-ni/” target=”blank” size=”4″]ЧИТАТИ[/su_button]
На даний час Головним управлінням Держпродспоживслужби в Сумській області готуються матеріали для передачі до правоохоронних органів для вжиття заходів реагування щодо виявлення ряду порушень маркування ковбасних виробів та реалізації ковбасних виробів від виробників, які не здійснюють даний вид господарської діяльності.
Тож, наголошуємо, що при виборі ковбасної продукції слід звертати увагу на дату виробництва, яка має бути зазначена на етикетці чи вибита на кліпсі механічним способом або на окремому термочеці, що наноситься поверх інформаційної етикетки. Шрифт має бути чітким, нерозмитим, не дрібним, вказувати виробника з адресою розташування потужності, зазначати основний склад вмісту продукту та допоміжних речовин у відсотках.
Нагадуємо, якщо ви виявили невідповідність маркування чи будь яке інше порушення гігієнічних вимог щодо обігу чи реалізації харчових продуктів, необхідно звернутися безпосередньо, або письмово до Держпродспоживслужби, що буде слугувати підставою для проведення позапланового заходу, пише сайт відомства.